Loading...

O tretmanu

Tretman pomlađivanja se u estetskoj dermatologiji najčešće upotrebljava za sprečavanje nastanka novih bora i poboljšanje kontura lica. Cjelokupno područje lica nakon tretmana izgleda mlađe, odmornije i svježije.

Tretman pomlađivanja lica predstavlja nekirurški, jednostavan tretman, koji je bezbolan i siguran za pacijenta. Zahvat se sastoji od injiciranja preparata za pomlađivanje ispod površine kože (direktno u ciljane mišiće ili subkutano), na mjestima gdje se bore žele ukloniti ili umanjiti, a njegovo djelovanje je vidljivo u roku od nekoliko dana.

Primjena preparata za pomlađivanje u medicini je aktualna već dugi niz desetljeća, gdje se u svojim počecima najčešće koristio u oftalmologiji, a danas su njegova svojstva postala popularna u estetskoj dermatologiji i kozmetologiji. Stoga se najčešće tretiraju vertikalne i horizontalne bore na čelu, te sitne bore s vanjske strane oka. Ispunjavajući prostor oko mišića, djeluje tako što privremeno paralizira ciljane mišiće, te inhibirajući mišićnu kontrakciju sprječava nastanak novih bora i umanjuje vidljivost postojećih.

Tretman pomlađivanja lica traje oko 30 min., a nakon njega pacijent se može vratiti svakodnevnim obavezama jer nakon zahvata nije potrebno izdvojiti posebno vrijeme za oporavak. Koža nakon tretmana može biti crvena, u vrlo rijetkim situacijama otečena. Pacijent dobiva upute od liječnika koje preparate bi trebao koristiti. Savjete za oporavak daje liječnik koji će u zavisnosti od tretmana preporučiti adekvatne preparate za umirivanje i njegu kože. Prvih 24 sata nakon ubrizgavanja preparata treba izbjegavati upotrebu šminke, saune i masaže lica. Upotreba zaštitnih krema s faktorom je obavezna, bez obzira o kom godišnjem dobu je riječ.

Trajnost konačnog rezultata zahvata varira, ovisno o individualnim karakteristikama poput dubine bora i mišićnog tonusa. Učinak je vidljiv u periodu od 4 do 6 mjeseci, nakon kojih bore postaju vidljivije te je neophodno napraviti još jedan tretman.

Liječnici

Naručite se na pregled u nekoliko klikova

  • Prikažite cijenu i odaberite jednu ili više usluga
  • Odaberite željeni termin pregleda
  • Ubrzo ćete dobiti povratnu informaciju o terminu