Loading...

O hijaluronskoj kiselini

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji se nalazi u izvanstaničnom prostoru ljudske kože. Radi se o vrlo higroskopnoj molekuli, koja privlači vodu i do 1000 puta svoje težine. Upravo to svojstvo doprinosi hidrataciji kože i povećanju volumena.

U estetskoj medicini hijaluronska kiselina se koristi za ispunjavanje statičnih bora na licu (bore na čelu, oko očiju te oko usana) te za povećanje volumena kože (usne, obrazi) i remodeliranje kontura lica.

Kandidat za zahvat je bilo koja osoba koja želi obrisati bore na licu ili ispuniti usne ili obraze volumenom.

Posebna priprema nije potrebna. Zahvat traje od 30 minuta do sat vremena te se izvodi injektiranjem sadržaja preko tankih igala u kožu, u području koje se tretira, nakon dezinfekcije kože.

Nakon zahvata moguća je pojava crvenila i blagog otoka koji se povlače dan – dva nakon tretmana.

Nakon tretmana dermalnim filerima,  preporuča se izbjegavanje sunčanja, korištenja masaža i sauna, pritisak tretiranih područja.

Iznimno rijetko može nastati alergijska reakcija te izraženiji otok i nekroza tkiva.

U Poliklinici Aviva koristimo hijaluronske filere vrhunske kvalitete. Učinak ovih filera traje od 4 – 6 mjeseci te se može ponoviti jednom do dva puta godišnje.

Kako se pripremiti?

Posebna priprema nije potrebna. Zahvat traje od 30 minuta do sat vremena te se izvodi injektiranjem sadržaja preko tankih igala u kožu, u području koje se tretira, nakon dezinfekcije kože. Nakon zahvata moguća je pojava crvenila i blagog otoka koji se povlače dan – dva nakon tretmana. Nakon tretmana dermalnim filerima,  preporuča se izbjegavanje sunčanja, korištenja masaža i sauna, pritisak tretiranih područja. Iznimno rijetko može nastati alergijska reakcija te izraženiji otok i nekroza tkiva.

Liječnici

Naručite se na pregled u nekoliko klikova

  • Prikažite cijenu i odaberite jednu ili više usluga
  • Odaberite željeni termin pregleda
  • Ubrzo ćete dobiti povratnu informaciju o terminu