Loading...

O kemijskom pilingu

Koža je sklona promjenama na koje utječu različiti faktori, od problema s aknama, preko izloženosti suncu do prirodnog procesa starenja. Kemijski piling ili eksfolijacija je metoda kojom se postiže odstranjivanje površinskih slojeva kože s ciljem poboljšanja izgleda i funkcije kože. Eksfolijacija utječe na regeneraciju kože i pomaže njenom obnavljanju, što je izrazito vidljivo na koži koja je bila izložena nepovoljnim utjecajima.

Kemijskim se pilingom uspješno tretiraju akne, plići ožiljci od akni, pliće bore, hiperpigmentacija, keratoza te rozacea. Vrlo površinskim pilingom se postiže osvježavanje kože lica koja zaprima mladalački izgled. Ovisno o efektu koji želimo postići, odnosno ovisno o problemu koji želimo riješiti piling možemo podijeliti u nekoliko kategorija:

Nakon kemijskog pilinga normalna je reakcija kože u vidu crvenila koje je prolazno, blagog otoka i ljuštenja kože. Oporavak od tretmana ovisi o vrsti kiseline i koncentracije koja se primjenjuje u zahvatu, a može trajati od nekoliko sati do tjedan dana. Na primjer, kod pilinga s voćnim kiselinama oporavak traje kratko, od pola sata do nekoliko sati, dok kod pilinga s trikloroctenom kiselinom (TCA) oporavak traje i do nekoliko dana. Savjete za oporavak daje liječnik koji će, ovisno o tretmanu, preporučiti adekvatne preparate za umirivanje i njegu kože. Prvih 24 sata nakon pilinga treba izbjegavati upotrebu šminke, saune i masaže lica. Upotreba zaštitnih krema s faktorom je obavezna, bez obzira o kom godišnjem dobu je riječ.

Rezultati pilinga su uočljivi već nakon prvog tretmana, a za maksimalni učinak terapije preporučuje se tri do četiri tretmana. Kako bi se koža oporavila, preporučen razmak između tretmana je od dva tjedna pa do mjesec dana. U svakom slučaju, potreban broj pilinga u jednom ciklusu, kao i broj ciklusa, liječnik procjenjuje tijekom tretmana, ovisno o učinkovitosti tretmana, ali i o potrebama pacijenta.

POVRŠINSKI PILING – predstavlja blaži oblik pilinga u kojem aktivne supstance djeluju unutar epidermisa.

SREDNJE DUBOKI PILING – svoje djelovanje ostvaruje na razini sve do dermoepidermalne granice.

DUBOKI PILING – prodire u najdublje dijelove kože i djeluje u dermisu.

U Poliklinici Aviva koristimo pilinge vrhunske kvalitete kao što su Enerpeel, Mesoestetic, Skintech.

kako se pripremiti?

Prije početka tretmana, liječnici Poliklinike Aviva rade procjenu kože i u konzultaciji s pacijentom, njegovim željama i potrebama, odlučuju se za najbolje rješenje. Prije početka pilinga kao i nakon njegove primjene neophodno je poslušati savjet liječnika. Kemijski piling nanosi se na prethodno pripremljenu kožu, koja mora biti dobro očišćena, a neutralizira se prema procjeni liječnika, ovisno o reakciji kože, nakon nekoliko minuta. Popratne reakcije tokom djelovanja kiseline su crvenilo kože kao i osjećaj peckanja koji nestaje nakon neutralizacije kiseline.

Naručite se na pregled u nekoliko klikova

  • Prikažite cijenu i odaberite jednu ili više usluga
  • Odaberite željeni termin pregleda
  • Ubrzo ćete dobiti povratnu informaciju o terminu