Jure Murgić

Jure Murgić

dr. med., specijalist radioterapije i onkologije

Dolaskom dr. sc. Jure Murgića, specijalista onkologije i radioterapije, u polikliniku Aviva pokrenuli smo onkološku djelatnost u našoj Poliklinici, koju planiramo dalje širiti i unaprjeđivati.

Kad nije na svom radnom mjestu onkologa u KBC Sestre milosrdnice i u Avivi, ovaj mladi i naočiti doktor bavi se svojom obitelji, sportom i čitanjem stručne i znanstvene literature.

Dr. sc. Jure Murgić ima zanimljiv životni privatni i profesionalni put, koji vam ovdje ukratko prikazujemo.
Dr. Murgić je rođen i odrastao u Zagrebu, pohađao je elitnu XV. Gimnaziju (bivši MIOC) na Jordanovcu.
Po završetku Medicinskog fakulteta u Zagrebu 2002. g. služio je vojni rok u specijalnim postrojbama Hrvatske vojske, gdje mu je i ponuđen nastavak vojne liječničke karijere u kojoj se ipak nije vidio.

Dvije godine radi u Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac u kojoj se bavio liječenjem šećerne bolesti, pretilosti, hiperlipidemijama te radio na kliničkim ispitivanjima nove generacije inzulina. Kako ga je oduvijek zanimala onkologija, prijavljuje se na specijalizaciju iz radioterapije i onkologije u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice. Navedenu je specijalizaciju i dobio te s uspjehom završio 2009. Od tada djeluje u istoj bolnici kao onkolog sa užom specijalnošću u području liječenja urogenitalnih tumora, ginekoloških tumora, raka dojke te brahiterapije.

Za svoj prvi boravak na stručnom i znanstvenom usavršavanju u Americi dobio je prestižnu stipendiju Sveučilišta Michigan „Josip Matovinovic Endowement Fellowship in Medicine“ 2011. god.

U periodu od 2014-2015.god. boravi u Kanadi, gdje radi kao istraživač i kliničar u čuvenoj Princess Margaret Hospital u Torontu, koja se smatra jednim od „top 5“ istraživačkih centara za rak na svijetu.

Intenzivno je radio u području ciljane terapije te genetike raka prostate, razvijajući s vodećim onkologom raka prostate, Dr. Robert Bristow-om, napredne genetičke testove za ocjenu agresivnosti raka prostate. Navedeni test je u završnim fazama kliničkog ispitivanja te ako se potvrdi njegova vrijednost, navedeni test ima potencijal značajno unaprijediti personalizirano liječenje raka prostate.

Kao istraživač bio je toliko uspješan da je profiliran u godišnjaku Sveučilišta u Torontu na naslovnoj stranici.

Untoč ponudama za ostanak u Kanadi, dr. Murgić se zbog obiteljskih razloga vraća u Hrvatsku, gdje nastavlja raditi u KBC Sestre milosrdnice, sudjelujući u timu za liječenje uroloških, ginekoloških tumora, limfoma te raka dojke. Trenutno je zaokupljen razvojem mobilne aplikacije za pametni telefon koja bi bolesnicima s rakom prostate trebala pomoći u edukaciji o terapijskim opcijama.

Autor je preko 20 znanstvenih članaka te poglavlja u knjizi izdavača Springer. Ima preko 100 nezavinsih citata. Dobio je nekoliko nagrada za svoj istraživački rad, od kojih se ističe ASCO Merit Award za najbolji rad prezentiran na godišnjem kongresu genitourinarnih onkologa Američkog udruženja za kliničku onkologiju 2016. god. Autor je nekoliko prikaza objavljenih u Liječničkim novinama.

Na osnovi istraživanja provedenih u Kanadi, 2017. god. je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu obranio doktorsku dizertaciju iz područja upotrebe magnetske rezonance u ciljanoj brahiterapiji raka prostate.

Tijekom zadnjih desetak godina organizirao je više uspješnih kongresa, simpozija i edukativnih sastanaka iz onkološke tematike. Održava aktivnu znanstvenu suradnju sa vodećim onkolozima u Kanadi i Americi. Član je uglednih profesionalnih udruženja onkologa, između ostalih i američkih ASCO i ASTRO.

Kao onkolog sa međunarodnim kvalifikacijama, dr. Murgić voli multidisciplinarni rad i smatra da se kvalitetno i suvremeno liječenje raka ne može odvijati bez kompetentnog i motiviranog multidisciplinarnog tima.

Pored profesionalnih izazova, dr. Murgić se bavi i edukativnim programima za djecu i obitelj te izdavaštvom knjiga. U slobodno vrijeme voli plivati, trčati i planinariti, osobito po Velebitu, najljepšoj hrvatskoj planini.

Više o njegovim profesionalnim dostignućima kao i popis publiciranih radova možete naći na LinkedIn i Researchgate profilu.

https://hr.linkedin.com/in/jure-murgic-03b89097

https://www.researchgate.net/profile/Jure_Murgic

 

Kontakt
Icon_Telephone
01/4693 111
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!