prof. dr. sc. Vladimir Kovač

prof. dr. sc. Vladimir Kovač

dr. med,. spec. ortopedije

Prof. dr. Vladimir Kovač, dr. med. specijalist ortopedije – kirurg, rođen je u Zagrebu, gdje pohađa osnovnu i srednju školu.  Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1970. i završava 1975. godine. Nakon pripravničkog staža 1976. godine u Općoj bolnici u Mariboru, započinje specijalizaciju iz ortopedije. Godine 1981 započinje radni odnos u Klinici za ortopediju, Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu.

Specijalistički ispit iz ortopedije polaže 1982. godine u Klinici za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1984. god. brani magistarski rad. Godine 1988. brani doktorsku disertaciju. Iste godine u funkciji je pročelnika Dječjeg odjela Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1991. stječe naslov docenta. Od 05.02.1995. radi kao Pročelnik Ortopedskog odjela Kliničke bolnice ¨Dubrava¨ u Zagrebu. Provodio je dodatnu edukaciju u obliku kraćih i dužih boravaka u eminentnim ortopedskim klinikama Europe.

1983. god. u Istituto ortopedico Rizzoli, Italija. 1985. AO  tečaj  iz  operativne stabilizacije kralješnice u Davosu,  Švicarska. Iste godine  šestomjesečna  edukacija  iz  kirurgije kralješnice  u  Bad Wildungenu, Njemačka. 1987. godine  boravi u  Institutu Callot u  Francuskoj,  te u Centru za eksperimentalnu kirurgiju u Leeds- u, Velika Britanija. Siječnja 1991. boravi kao gost predsjednika EAMDA-e u  Ulmu, Njemačka. Tijekom 1995 tečaj kirurgije gornje vratne kralješnice u Baselu, Švicarska. 1997., na sastanku Američke akademije ortopedskih kirurga sudjelovao je na više instrukcijskih tečajeva. U srpnju 1998  tečaj minimalno invazivne kirurgije kralješnice u Tutlingenu, Njemačka.

U studenom 1999. boravi u Univerzitetskom centru u Utrechtu na odjelu za dječju ortopediju i spinalnu kirurgiju. Listopada 1989. izabran je za Predsjednika Jugoslavenske grupe za proučavanje skolioza i kifoza pri JUOT-u. Svibnja 1991. u svojstvu predsjednika Grupe organizira 12 bienalni simpozij o skoliozama i kifozama.  Svibnja 1999 organizira tečaj minimalno invazivne kirurgije kralješnice s međunarodnim sudjelovanjem u KB¨Dubrava¨. Tijekom 2000. god. suradnik je Ministarstva zdravstva RH u izradi kliničkih smjernica na temu križobolje. U studenom 2000. imenovan je stručnim konzultantom za područje vertebrologije na Klinici za koštanu kirurgiju Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Od 2003. god.  nalazi se u znanstveno-nastavnom zvanju naslovnog izvanrednog profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a od 2004. radi u kumulativnom radnom odnosu i na Katedri za ortopediju Klinike za ortopediju Osijek.

Više o prof. dr. Vladimir Kovač, dr. med., spec. ortoped. saznajte na linku https://magazin.hrt.hr/433772/upoznajte-profesora-vladimira-kovaca

U Poliklinici Aviva, u ortopedskoj ambulanti, obavlja:

  • Specijalističke preglede
  • Drugo mišljenje i upućivanje na daljnje liječenje

Naglasak na rješavanje bolesti kralježnice uzrokovane neurološkim problemima, degeneratavine promjene u starijoj životnoj dobi, preporuke za kirurško liječenje kralježnice.

Istraživanja pokazuju kako klasične rutinske terapije u 30% slučajeva nakon jedne godine, za pacijente nisu dale zadovoljavuće rezultate. Za bolesnike koji su nezadovoljni rezultatom dosadašnjeg liječenja i traže daljnje rješenje, timskim pristupom nudimo dijagnostiku i konkretne upute za daljnje liječenje; minimalno invazivne zahvate kao što su fizikalna terapija, akupunktura, medicinski fitnes, i dr. te konkretne preporuke i upućivanje u centre na kompleksnu specijalističku obradu i liječenje;  kompleksne fuzije i umjetni zglobovi kralježnice, kompleksne deformacije kralježnice odrasle i starije životne dobi.

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
Icon_mail
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!