Vi ste ovdje > Odjeli i liječnički pregledi > Odjeli > Nutricionizam

Nutricionizam

Nutricionizam

Preuzmite cjenik

Novo! ONLINE izdrada individualnog programa prehrane s nutricionističkim savjetovanjem!

Nutricionistički odjel Poliklinike Aviva već dugi niz godina uspješno rješava brojne poremećaje u prehrani i regulaciji tjelesne težine. Problem debljine i mršavljenja  je veliki zdravstveni problem i zahtjeva multidisciplinaran pristup.

Tjelesna neaktivnost uzrokovana sjedilačkim načinom života, loše prehrambene navike, pušenje i alkohol ozbiljno narušavaju zdravlje te se naposljetku negativno odražavaju i na tjelesnoj težini. Pretilost je kronična bolest 21. stoljeća te jedan od najvećih zdravstvenih problema kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Svi imamo svoj vlastiti stav prema svojoj težini koji nam može pomoći ili odmoći u provođenju programa kontrole težine. Kako biste kontrolirali svoju težinu, potrebno je kontrolirati način na koji razmišljate. Tek tada ćete moći svoju pažnju učinkovito usmjeriti na kontrolu težine.Vjerojatno ste bar jednom već pokušali reducirati svoju tjelesnu težinu, s više ili manje kratkotrajnog uspjeha. Nemogućnost kontrole težine, gubitak težine i njen povratak često je rezultat postavljanja nerealnog cilja mršavljenja.

U našem Centru za regulaciju tjelesne težine nema mjesta obećanjima o brzom mršavljenju – ona uvijek zavaravaju, a Vi prikupite više kilograma nego što ste izgubili. Nutricionističko savjetovalište izvrstan je izbor za sve koji imaju problema sa prekomjernom težinom ili zdravstvenim problemima uzrokovanim prehranom.

U Poliklinici Aviva počinjemo tako da zaboravimo priče o idealnoj težini. Redukcija od 5% Vaše tjelesne težine, izvrstan je početak. Svi koji uspješno smršave 5% u prva tri mjeseca, često gube do 10% težine u sljedećih nekoliko mjeseci.

 

Zdravi savjeti i članci koje je napisala dr. sc. Mirela Marić, mag. nutr.:


 

Za story. hr

Za jutarnji.hr

Za vecernji.hr

Za krenizdravo.hr

 

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem

Liječnici i osoblje odjela

dr. sc. Mirela Marić
mag. nutricionizma
dr. sc. Mirela Marić
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem