Vi ste ovdje > Odjeli i liječnički pregledi > Odjeli > Onkologija

Onkologija

Onkologija

Onkologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem i liječenjem malignih bolesti. Maligne bolesti danas u razvijenim zemljama postaju jednim od vodećih uzroka pobola i smrtnosti. Smatra se da će svaka treća osoba u današnje vrijeme od raka oboljeti, a svaka četvrta i umrijeti. Maligna bolest, zloćudni tumor ili rak je bolest u kojoj se dio vlastitog dijela, kao npr. skupina stanica, počinje nekontrolirano dijeliti i širiti te time ugrožavati bolesnika. Mehanizmi zašto dolazi do raka sve su bolje poznati i na njima se temelje mnogi novi lijekovi i terapijski postupci. Glavni oblici liječenja raka su sustavna terapija i radioterapija (zračenje). Sustavna terapija može biti npr. kemoterapija, hormonska terapija, ciljana terapija te imunoterapija. Iako je rak sve češća bolest, mogućnosti liječenja su u zadnjih 10 godina značajno napredovale te se pojedine vrste raka danas mogu potpuno izliječiti, a mnoge i suvremenim liječenjem dobro kontrolirati. Na taj se način rak polako pretvara u kroničnu bolest s kojom se živi, ali od nje nužno i ne umire, no temelj uspješnog liječenja raka je i dalje rano otkrivanje.

U odjelu onkologije radi dr. Jure Murgić, spec. radioterapije i onkologije.

U okviru našeg odjela onkologije nudimo vam usluge onkološkog pregleda i savjetovanja za bolesnike koji imaju novo dijagnosticiranu malignu bolest te za bolesnike koji se već liječe i htjeli bi dobiti drugo mišljenje ili jednostavno žele savjet onkologa. Posebnu ekspertizu imamo u području raka dojke, urogenitalnih i ginekoloških tumora gdje nudimo ekspertni pregled i mišljenje u okviru onkološkog konzilija, u kojemu je uz onkologa i kirurg, urolog, ginekolog i radiolog, a po potrebi i internist. Poznato je da se najkvalitetniji savjet za liječenje i praćenje maligne bolesti dobije u okviru multidisciplinarnog tima te time slijedimo praksu izvrsnosti.

Jedna od naših posebnosti je i ekspertiza u području ciljane terapije tumora na osnovi specifičnog molekularnog ustroja te u tom segment nudimo pomoć u pribavljanju i provedbi konzilijarnog mišljenja vodećih svjetskih stručnjaka iz onkologije te specijaliziranih laboratorija za određivanje mutacijskog statusa tumora i metastaza.

Nudimo i savjetovanje u vezi s radioterapijskim liječenjem, genetikom malignih bolesti ako osoba ima genetsku opterećenost rakom te pružamo i preventivne onkološke preglede, u svrhu modifikacija životnih stilova i navika s ciljem smanjenja rizika pojavnosti raka.

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Moja lista pregleda (0)

Vaša lista liječničkih pregleda* je prazna. Kako biste dodali liječnički pregled u listu, odaberite ga klikom na “Dodaj na listu pregleda.


*Lista pregleda služi kao informativni izračun. Dodavanjem na listu pregleda, ne naručujete se na pregled.

Ukupna cijena:

Naruči se

Liječnici i osoblje odjela

Jure Murgić
dr. med., specijalist radioterapije i onkologije
Jure Murgić
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem