Vi ste ovdje > Odjeli i liječnički pregledi > Odjeli > Reumatologija i imunologija

Reumatologija i imunologija

Reumatologija i imunologija

Moja lista pregleda (0)

Vaša lista liječničkih pregleda* je prazna. Kako biste dodali liječnički pregled u listu, odaberite ga klikom na “Dodaj na listu pregleda.


*Lista pregleda služi kao informativni izračun. Dodavanjem na listu pregleda, ne naručujete se na pregled.

Ukupna cijena:

Naruči se

Reumatologija i klinička imunologija su grane interne medicine koje se bave proučavanjem, dijagnosticiranjem i liječenjem reumatskih bolesti. Broj oboljelih od reumatskih bolesti je u porastu. Etiologija većine reumatskih bolesti je nejasna, iako su smatra da su u nastanku važni vanjski čimbenici i genetska predispozicija. Najčešće je riječ o kroničnim bolestima koje uz lokomotorni sustav zahvaćaju i unutarnje organe. Reumatske bolesti su najčešći pojedinačni uzrok tjelesnog oštećenja i invaliditeta.

Najčešći poremećaji koji su predmet interesa reumatologa i kliničkog imunologa u svakodnevnoj praksi su: reumatoidni artritis, seronegativni spondiloartritisi, psorijatični artritisi, sustavni eritemski lupus, sustavna skleroza, Sjogren sindrom, dermatomiozitis i polimiozitis, nediferencirana bolest vezivnog tkiva, vaskulitisi, sarkoidoza, imunodeficijencije i poremećaj sustava komplementa,. Najčešći razlog upućivanja bolesnika na obradu u reumatološko-imunološke ambulante su bolovi u zglobovima nejasne geneze.

U odjelu reumatologije i kliničke imunologije radi dr. sc. Ana Gudelj Gračanin, internist, reumatolog, klinički imunolog i alergolog te prim. Mirna Sentić, dr. med., spec. interne medicine, uže specijalnosti reumatologije.

U okviru našeg odjela reumatologije i kliničke imunologije nudimo vam usluge reumatološkog pregleda uz opći internistički pregled.

Jedna od naših posebnosti je pružanje usluge ultrazvučne analize lokomotornog sustava kojeg radi reumatolog (kod dr. Gudelj Gračanin – prema indikaciji liječnice).

VEZANI ČLANCI

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem

Liječnici i osoblje odjela

prim. Mirna Sentić, dr. med.
spec. interne medicine, uže specijalnosti reumatologije.
prim. Mirna Sentić, dr. med.
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem