Cupping

Cupping pri aplikaciji stvara potisak jer se stvara vakuum i kasnije se osjeti olakšanje prilikom skidanja te ugodan zagrijavajući osjećaj tijekom terapije.

Cupping ima razne učinke:

 • Poboljšanje cirkulacije (krvi i limfe) – Ubrzava oporavak
  Krv dolazi u područje na koje smo aplicirali čašice, krvne žile se šire i omogućen je povećani dohodak „svježe“ krvi koja sadrži kisik i hranjive tvari te izmjena tvari sa stanicama, a odvođenje „stare“ krvi s ugljikovim dioksidom i raspadnutim produktima. Glavni benefit cupping!
 • Smanjenje bolnosti
  Jedan od glavnih razloga primjene terapije je smanjenje bolnosti, posebice kod kronične boli (duže od 2 mjeseca). Prednost je što se čašice mogu postaviti točno na bolno mjesto i tako ubrzati oporavak i smanjiti bolnost.
 • Detoksikacija
  Zbog širenja kože prilikom terapije šire se i kožne pore te se kroz njih izlučuju  toksini iz organizma, a koža postaje elastična i sjajna. Potiče se djelovanje žlijezda lojnica i znojnica.
 • Uklanjanje povišene temperature
  Jedna od ugodnijih senzacija tijekom terapije je ugodan zagrijavajući osjećaj na području aplikacije, na taj način se tijelo rješava viška temperature i zato se i primjenjuje i kod prehlada i „običnih“ bolesti.
 • Cijeljenje oštećenja na koži
  Cijeljenje ožiljaka, strija i gubitak masnih naslaga celulita
Ana Pučić
fizioterapeut
Ana Pučić
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!