Mezoterapija

Prvi znaci starenja kože pojavljuju se vrlo rano, već oko 25.-30. godine kada bore postaju primjetne pogotovo u području oko usana i očiju, a uočavaju se i promjene u tenu kao što je hiperpigmentacija. Važni faktori u starenju ljudske kože su ultraljubičasta svjetlost, oksidativni stres, uvjeti rada, genetski faktori, itd. Tijekom godina izloženosti lošim uvjetima ili nedovoljnoj njezi, potiče se ubrzani proces starenja kože. Da bi se postigao savršeno gladak ten, poboljšali mikro-reljefi kože, uklonile male fine bore, neophodno je stimulirati i hraniti gornje slojeve kože (epidermu i dermu).

Pozitivne promjene i pomlađeni izgled kože moguće je postići uz pomoć mezoterapije. Mezoterapija predstavlja dermatološku tehniku injiciranja velikog spektra dermatoloških i homeopatskih pripravaka u kožu i potkožno tkivo. Radi se o sterilnim, resorptivnim pripravcima izrađenim od hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidansa stabiliziranih za injiciranje u kožu. Ona je vrlo pogodna radi korekcije izgleda kože, hidratacije, uklanjanja hiperpigmentacije te poticanje rasta kose. Prednost mezoterapije ogleda se u njenom direktnom i dubinskom djelovanju, a pomoću površinskih uboda igle osigurava se da potrebne hranljive tvari dođu na mjesto gdje je njihov utjecaj potreban.

Mezoterapija i pozitivni efekti

Mezoterapijom se postiže poboljšanje tonusa kože, njene elastičnosti i jedrine. Koža će postati izuzetno hidrirana, a i njen imunitet će biti potaknut i obnovljen. Uz odgovarajuće sastojke i koktele vidljivo je kako sitne i srednje boje nestaju, kao i ublažavanje izrazito dubokih bora. Pozitivni efekti mezoterapije su izuzetni i kod uklanjanja tamnih krugova oko očiju. Kao rezultat ove metode usporavaju se procesi starenja, koža se obnavlja na histološkom nivou i postiže se estetski željeni izgled.

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Prije zahvata dermatolog Poliklinike Aviva u konzultaciji s pacijentom predlaže najbolji tretman za određeno područje. Na očišćeno lice se injiciranjem raspoređuju sastojci površno po koži. Sam tretman mezoterapije podrazumijeva apliciranje preparata (vitaminskih koktela i/ili hijalurona) vrlo tankim iglama u cilju poboljšanja izgleda kože. Nakon tretmana moguća je pojava lokalne reakcije u vidu oticanja i crvenila, boli i svrbeži kože, te pojačana osjetljivosti oko mjesta injiciranja, koja najčešće nestaje nakon 12-48 sati. Direktno izlaganje suncu, saune i masaže, kao i nanošenje šminke i sličnih proizvoda nije preporučljivo koristiti 24 sata nakon tretmana.

Zahvat je bezbolan i brz, te se preporučuju tri do četiri tretmana u razmaku od dva tjedna za potpuni učinak terapije. Ako želimo izvanredne rezultate mezoterapije takvi ciklusi mogu se ponoviti dva do tri puta godišnje.

U Poliklinici Aviva koristimo preparate vrhunske kvalitete kao što su Mesoestetic, RRS.

 

 

Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!