Loading...

Profil

Katarina Robić, magistra nutricionizma završila je Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2022. godine. Nakon čega počinje s radom kao dijetetičar u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje radi do rujna 2023.godine.

Istraživanja na koprivi i komoraču u sklopu kojih je Katarina Robić izradila i uspješno obranila završni rad naslova „Fitosteroli koprive (Urtica dioica L.)“ kao i diplomski rad naslova „Inkapsulacija eteričnog ulja sjemenki komorača postupkom elektrostatske ekstruzije“ bila su sastavni dio sveobuhvatnijih i kompleksnijih istraživanja koja su se provodila na ovim biljnim vrstama u okviru projekta financiranog sredstvima Hrvatske zaklade za znanost „Izolacija i enkapsulacija bioaktivnih molekula samonikle i kultivirane koprive i komorača i učinci na fiziologiju organizma” (PlantBioPower, IP-01-2018-4924). Iz provedenih istraživanja u koautorstvu s članovima projektnog tima napisala je znanstveni rad A1 kategorije „Wild Nettle (Urtica dioica L.) Root: Composition of Phytosterols and Pentacyclic Triterpenes upon Habitat Diversity“ koji je objavljen u znanstvenom časopisu Food Chemistry Advances.

Kroz rad s pacijentima u KBC Sestre milosrdnice svoj rad je usmjerila na pretilost i pothranjenost, dijabetes, autoimune bolesti i bolesti štitnjače, inzulinsku rezistenciju, dječje pretilosti i dijabetes, alergije, bolesti probavnog sustava, selektivan obrazac hranjenja, bolesti kardiovaskularnog sustava.

Individualan pristup, posvećenost i razumijevanje pacijenta, empatija i slušanje pacijenta su temeljni dio njenog nutricionističkog pristupa i obrade.

Obranović, M., Balbino, S., Repajić, M., Robić, K., Ritoša, E., & Dragović-Uzelac, V. (2023). Wild nettle (Urtica dioica L.) root: Composition of phytosterols and pentacyclic triterpenes upon habitat diversity. Food Chemistry Advances, 2, 100262.

Želite se naručiti kod ovog liječnika?

Pošaljite upit

Cookies

Koristimo vlastite kolačiće i kolačiće treće strane kako bismo Vam mogli prikazati web stranicu i razumijeti kako je koristite, s pogledom na poboljšanje usluga koje nudimo. Ako nastavite s pregledavanjem, smatramo da prihvaćate upotrebu kolačića. Klikom na „Prihvaćam samo nužne“ učitat će se samo oni kolačići koji su neophodni za ispravno funkcioniranje web stranicea, klikom na „Prihvaćam sve“ učitat će se svi kolačići, uključujući i oni putem kojih dolazi do prijenosa podataka u treće zemlje.

Pravila privatnosti i Pravila o korištenju kolačića možete vidjeti ovdje.