Akademik Zvonko Kusić ponovno je izabran na funkciju predsjednika Hrvatskog društva za štitnjaču HLZ-a

Akademik Zvonko Kusić sudjelovao je na InterAcademy Partnership General Assembly, u organizaciji Korejske akademije znanosti i tehnologije (Korean Academy of Science and Technology KAST), koja se dana 11. travnja 2019. održala u Južnoj Koreji, Songdo.

Također, akademik Kusić sudjelovao je na 89th Annual Meeting of American Thyroid Association, u organizaciji Američke udruge za štitnjaču (American Thyroid Association), koji se u razdoblju od 30. listopada do 3. studenoga 2019. održao u Chicagu, Illinois, SAD.

Kao predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, akademik Kusić sudjelovao je na 6th Interregional Meeting of National Commissions for UNESCO on the occasion of the 40th session of the General Conference, koji se u razdoblju od 15. do 16. studenoga 2019. održao u Parizu, Francuska.

Dana 13. prosinca 2019. u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora, Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti umjetnosti, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu održan je 6. znanstveni simpozij „Josip Matovinović“ Jod i jodna profilaksa. Predsjednik organizacijskog odbora bio je akademik Zvonko Kusić.

Na izbornoj skupštini, akademik Zvonko Kusić ponovno je izabran na funkciju predsjednika Hrvatskog društva za štitnjaču HLZ-a.

Hrvatska zaklada za znanost dana 13. prosinca 2019. donijela je odluku kojom je odobren projekt voditelja akademika Zvonka Kusića te je prihvaćeno financiranje tog projekta pod nazivom Genetski i epigenetski biljezi kao pokazatelji agresivnosti diferenciranog karcinoma štitnjače, za razdoblje od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2023.

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE