Loading...

Savjeti

Astma u dječjoj dobi

Astma u dječjoj dobi

Nakon iscrpne anamneze o recidivima ataka kašlja, otežanog disanja, piskanja u prsima, potom kliničkog pregleda i svih navedenih dijagnostičkih testova možemo krenuti prema postavljanju dijagnoze alergijske/nealergijske astme (u najužem smislu riječi).

Blagotvorno djelovanje Bowen terapije kod dojenačkih kolika

Blagotvorno djelovanje Bowen terapije kod dojenačkih kolika

Baby Bowen tehnika dostupna je u Poliklinici Aviva.

Depresija u djece i adolescenata

Depresija u djece i adolescenata

Depresija u djece je vrlo slična depresiji u odraslih uz nekoliko iznimaka.

Psihijatrijski lijekovi

Psihijatrijski lijekovi

Psihički poremećaji na žalost nisu neka izmišljotina, oni vrlo realno postoje, pojavljuju se kod svih spolova i uzrasta, ponekad ne stvaraju puno problema, ali često imaju značajan utjecaj na opće funkcioniranje i kvare kvalitetu života. Zbog toga zahtjevaju stručnu pomoć, a liječiti ih možemo na različite načine. Psihoterapija, socioterapija, radna terapija, vježbe disanja, rekreacija…, itd. No, brojnim pacijentima potrebno je propisati i lijekove.

Migrena – sve što trebate znati

Migrena – sve što trebate znati

Migrena je neurološki poremećaj koji se karakterizira ponavljajućim glavoboljama, često praćenim osjetljivošću na svjetlost, zvuk i miris. Ova vrsta glavobolje može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana i može utjecati na sposobnost obavljanja uobičajenih dnevnih aktivnosti. Iako se migrena često smatra uobičajenom glavoboljom, to je zapravo ozbiljno medicinsko stanje koje može dovesti do ozbiljnih posljedica, ako se ne liječi na vrijeme. Znanstvenici još uvijek pokušavaju razumjeti uzroke migrene i razviti učinkovite načine liječenja, ali postoje mnoge metode koje mogu pomoći u ublažavanju simptoma i poboljšanju kvalitete života za osobe koje pate od ove bolesti. Ako patite od migrene, važno je obratiti se kvalificiranom zdravstvenom stručnjaku kako bi se razmotrio Vaš slučaj i razvio plan liječenja, koji odgovara Vašim potrebama.

Reumatoidni artritis– bolest koju je iznimno važno rano prepoznati i liječiti!

Reumatoidni artritis– bolest koju je iznimno važno rano prepoznati i liječiti!

U novom članku našeg reumatologa dr. Gorana Šukare, saznajte najvažnije o reumatoidnom artritisu.

Glavobolja

Glavobolja

Glava je dio tijela koji najčešće boli te je česti razlog posjete liječniku. 70 do 80% populacije, bilo muške ili ženske, doživilo je glavobolju. Pedeset posto ljudi pati od glavobolje barem jednom na mjesec, 15% barem jednom tjedno, a čak 5% svakodnevno.