Hrvatski rukometaši u Poliklinici AVIVA obavili sistematske preglede za put na Olimpijske igre u Rio

Hrvatski olimpijski odbor i Poliklinika AVIVA predstavili su danas hrvatsku olimpijsku rukometnu reprezentaciju Rio 2016. te Polikliniku AVIVA kao službenu zdravstvenu organizaciju hrvatskih olimpijaca. Naši su rukometaši  pripreme za put na Olimpijske igre u Rio započeli sistematskim pregledima u Poliklinici AVIVA, a ovu su prigodu iskoristili i za druženje s medijima, predstavljanje olimpijske momčadi i plana priprema.

Slaven Janečić, ravnatelj Poliklinike AVIVA zahvalio je na povjerenju Hrvatskom olimpijskom odboru te istaknuo kako je svim našim olimpijcima na usluzi vrhunski tim liječnika i stručnjaka Poliklinike AVIVA. Naglasio je kako su sistematski pregledi važni ne samo za vrhunske sportaše, nego za sve s ciljem očuvanja zdravlja i pravovremenog otkrivanja eventualnih oboljenja.

„Drago nam je da smo partneri hrvatskim olimpijcima, a posebno nam je drago ugostiti naše rukometaše koji su nas do sada razveselili brojnim medaljama. Vjerujemo kako će nas i na ovim Igrama razveseliti. Želimo im prije svega puno zdravlja.“ – zaključio je Slaven Janečić, ravnatelj Poliklinike AVIVA.

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora izrazio je zadovoljstvo suradnjom HOO-a i Poliklinike AVIVA koja će se brinuti za zdravstveno stanje brojne hrvatske “olimpijske obitelji”. Naime, kako je istaknuo, do sada je 67 hrvatskih sportaša u 13 sportova izborilo pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Riju, a očekuje ih se još. Sistematski pregledi temelj su za sve napore koji očekuju naše olimpijce od kojih, kako je naglasio, i ovaj puta očekujemo da će nas razveseliti medaljama. Plan priprema hrvatskih rukometaša na Olimpijskim igrama u Riju predstavili su Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, zatim izbornik rukometne reprezentacije Željko Babić i kapetan Marko Kopljar. Olimpijske igre u Riju bit će pete OI na koje su se hrvatski rukometaši plasirali od osamostaljenja Hrvatske, a u Rijo dolaze kao osvajači bronce iz Londona prije četiri godine. Na olimpijskom će turniru u grupi A najprije odmjeriti snage s iznimnom jakim reprezentacijama Francuske, Danske te Tunisa i Katara.

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza najavio je nadolazeće Olimpijske igre u Riju, zahvalio se svima koji podupiru hrvatske rukometaše i otkrio svoja očekivanja na olimpijskom turniru. „Želio bih se zahvaliti HOO-u na onom što nam pruža u dugom nizu godina suradnje i ustanovi Aviva gdje se nalazimo. Veliko je zadovoljstvo biti predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza koju ispunjavam sa srećom i zadovoljstvom zbog rezultata kakvi jesu. Ovakva druženja i pratnja koju imamo danas  je pratnja da se ozbiljno prilazi našoj reprezentaciji da će naši igrači prevenirati bilo kakve ozljede. Jako je bitno da se kroz ovakve preglede prati kako se igrači hrane jer sve su to preduvjeti za dugotrajnije karijere. Što se tiče situacije za Rio dobili smo potvrdu da su svi igrači zdravi i da se momčad može isključivo fokusirati na pripreme i taktiku.  Hvala svima što nam daju maksimalnu podršku i nadam se da ćemo opravdati očekivanja“, rekao je Tomislav Grahovac, predsjenik HRS-a.
Izbornik Željko Babić objavio je popis od 21 igrača koji koji dolaze na prvu fazu priprema koju će reprezentacija odraditi od 15. do 19. lipnja u Sv. Martinu na Muri. Uz popis igrača, izbornik Babić najavio je i plan priprema hrvatske muške reprezentacije uoči Olimpijskih igara. POGLEDAJTE VIDEO

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE