Održano predavanje o štitnjači akademika Zvonka Kusića

Akademik Zvonko Kusić održao je 15.3.2017. godine u Poliklinici Aviva iznimno zanimljivo i poučno predavanje na temu “Sve što ste željeli znati o bolestima štitnjače”. Brojni okupljeni imali su priliku doznati sve o funkciji štitnjače te dijagnostici i liječenju bolesti štitnjače.
“Najčešće bolesti štitnjače su hipotireoza, stanje pri kojem je štitnjača slabije aktivna i stvara premalo svojih hormona, hipertireoza, stanje u kojem štitnjača proizvodi previše hormona štitnjače, te guša i karcinom štitnjače. Bolesti štitnjače čak su 8 puta češće u žena.”, upozorio je predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču akademik Zvonko Kusić, najveći autoritet na području bolesti štitnjače u Hrvatskoj i regiji.
Ovo je drugo u nizu predavanja koje se održalo u našoj Poliklinici te je izazvalo veliki interes javnosti i struke, a među prisutnima bila je i predsjednica Udruge oboljelih od štitnjače gđa. Verica Mešić koja se također obratila okupljenima. Nazočne je pozdravio i zahvalio se na zanimljivom predavanju prof. dr. sc. Andrija Pavić, predsjednik Senata Hrvatskoga liječničkog zbora.

Hvala svima koji su nas posjetili i vidimo se na slijedećem predavanju 4.4.2017. koje će održati Doc.dr.sc. Mislav Vrsalović na temu “Hipertenzija”.

 

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE