Poliklinika Aviva preuzela radiološku Polikliniku Dijagnostika 2000

Zagreb, 26. siječnja 2022. – Poliklinika Aviva, jedna od vodećih hrvatskih poliklinika, preuzela je specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000 s fokusom na radiologiju. Dijagnostika 2000 prva je privatna dijagnostička ustanova koja je bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR) i to još davne 1996. godine. Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

”Dijagnostika 2000 će ojačati poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za preko 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnom zdravstvenom sektoru, kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

„Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus, kako u opremanje same Poliklinike Aviva i u naše zaposlenike, tako i u investiranje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima možemo osigurati prednost na tržištu. Poslovnu godinu započinjemo našom prvom investicijom, a naš je cilj tijekom 2022. godine realizirati još njih nekoliko“, izjavila je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva.

Dijagnostika 2000 posjeduje dva najsuvremenija aparata za magnetsku rezonancu marke SIEMENS – MAGNET AVANTO jačine 1,5T i MAGNET LUMINA jačine 3T, ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

”Vidimo značajne prednosti ulaska pod okrilje Poliklinike Aviva, kako za daljnji razvoj našeg poslovanja, tako i za daljnji razvoj našeg specijalističkog tima. Pružanje zdravstvene usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja i u tehnologiju i u ljude, a mi smo iznimno zadovoljni što smo u Avivi našli partnera koji to može podržati”, izjavio je dr. med. Bojan Jernej, ravnatelj Poliklinike Dijagnostika 2000.

Poliklinika Aviva renomirana je zagrebačka privatna poliklinika, s tradicijom dužom od 40 godina, te ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika. Kao odabrani pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, poliklinika nudi široki spektar usluga u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je investiralo u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), a uz pomoć ASEF fonda podržana je i investicija u Polikliniku Dijagnostika 2000 od strane Poliklinike Aviva.

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE