Poliklinika Aviva uključila se u pomoć ukrajinskim izbjeglicama

 

Broj Ukrajinaca pogođenih ratom kojima je potrebna pomoć, nažalost, svakim danom je sve veći. Građanska inicijativa SOS Ukrajina koordinirano djeluje u svrhu pomoći ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj.

Upravo je njima Poliklinika Aviva ponudila besplatne zdravstvene usluge te im na taj način pomogla u ostvarivanju zahtjevne misije; promicanju zdravlja izbjeglica i njihovom uključivanju u širu lokalnu zajednicu, uz poštivanje ljudskih, građanskih i socijalnih prava.

Tim Poliklinike Aviva uključio se u akciju pružanja zdravstvene zaštite te je, u suradnji s inicijativom SOS Ukrajina, ukrajinskim izbjeglicama omogućio prijeko potrebne specijalističke i dijagnostičke zdravstvene preglede koji će im omogućiti sigurniji i ugodniji boravak u novom okruženju.

Gđa. Natalija Lumezi, jedna je od hrvatskih Ukrajinki koja ovih dana vrlo predano volontira i pomaže svojim sunarodnjacima u motelu Plitvice, jednom od izbjegličkih centara u Hrvatskoj. Ovim povodom zahvaljuje Poliklinici Aviva na sudjelovanju te ističe kako vjeruje da će navedene donacije doprinijeti teškoj situaciji koja je zatekla Ukrajince i pomoći u ostvarivanju misije SOS Ukrajine.

 

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE