Projekt – ZDRAVO RADNO MJESTO

Poliklinika Aviva

Pravovremenom brigom za zdravlje mogu se spriječiti potencijalne tegobe koje priroda određenog radnog mjesta može prouzročiti. Vježbanje ima glavnu ulogu u procesu prevencije, a vrlo su važni načini izvođenja te kvaliteta pokreta – od vježbi koje će pomoći pripremiti tijelo za rad, ispravnog načina držanja tijela prilikom obavljanja svakodnevnih poslova, do opuštanja i istezanja tijela nakon završetka rada.

U PIK Vrbovcu održano je prvo u nizu predavanja, unutar radne jedinice „Obrada Specijala“ u sektoru proizvodnje svježeg mesa. Stručni tim Poliklinike Aviva osmislio je i prilagodio vježbe radnoj jedinci nakon uvida u vrstu i način izvođenja poslova na radnom mjestu. Doktorica medicine rada, Martina Elez, održala je predavanje o najčešćim problemima s kojima se radnici susreću u svakodnevnom obavljanju poslova. Praktični dio predavanja održala je magistrica kineziologije, Ivančica Vadjon iz medicinskog fitnes centra Poliklinike Aviva, izvevši sve vježbe zajedno sa zaposlenicima. Također, zaposlenici su imali priliku čuti nešto više o zdravoj prehrani o kojoj je govorila magistrica nutricionizma Mirela Marić, voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine Poliklinike Aviva. Aviva_Pik_Predavanje_1.jpg Vježbe su otisnute na plakatima koji su postavljeni na radnim mjestima, a svi su ih zaposlenici dobili kako bi se mogli kod kuće podsjetiti na vježbe. Vježbe su jednostavne i ne oduzimaju puno vremena, a od velike su važnosti te će zasigurno pridonijeti očuvanju zdravlja i ugodnijem radu zaposlenika, što je svrha ovog projekta.

Poliklinika Aviva već dugi niz godina zainteresiranim kompanijama drži predavanja na temu očuvanja zdravlja, odnosno edukacije zaposlenika o zdravom načinu života, zaštiti i pravovremenom prepoznavanju simptoma bolesti.

Poliklinika Aviva planira nastaviti suradnju s ostalim kompanijama kako bi pomogla u očuvanju zdravlja zaposlenika.

zdravo radno mjesto

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE