Svjetski dan zdravlja – idealna prilika za godišnji sistematski pregled u Poliklinici Aviva!

Dok se cijeli svijet bori protiv pandemije COVID-19, postali smo svjesniji važnosti vlastitog zdravlja i zdravlja naših bližnjih. Demografski trendovi upućuju na starenje populacije, sjedilački način života, a sve je više i kroničnih oboljenja. Ova, kao i ostala važna zdravstvena pitanja, s razlogom se ističu povodom Svjetskog dana zdravlja, koji ove godine obilježavamo 7. travnja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za ovogodišnju temu Svjetskog dana zdravlja stavila je naglasak na vezu između zdravlja našeg planeta i zdravlja ljudi, životinja, biljaka – svih živih bića.

Prilika je to da se podsjetimo koliko je važno posvetiti se svom zdravlju i redovno obavljati kontrole, ne samo na današnji dan, već 365 dana u godini. Kako bismo vam olakšali odabir, u ponudi imamo razne pakete preventivnih sistematskih pregleda.

Sistematski pregledi predstavljaju osnovu učinkovite prevencije, te su nezamjenjivi u ranom otkrivanju kroničnih bolesti dok simptomi još nisu izraženi. Sadržaji sistematskog pregleda mogu biti različiti, te se mogu proširivati pretragama ovisno o samom pacijentu.

Što obično obuhvaćaju paketi sistematskih pregleda?

  • laboratorijske pretrage krvi, analizu urina, hormone, tumorske markere
  • klinički pregled
  • EKG
  • ultrazvučni pregled abdomena
  • PSA i ultrazvuk prostate
  • ultrazvuk dojki i mamografija
  • pregled specijalista oftalmologa
  • zaključno mišljenje liječnika

S obzirom na dob, spol, obiteljsku anamnezu, kao i ranije bolesti, indiciraju se dodatne pretrage.

Za koji god sistematski pregled se odlučili, stručni tim Poliklinike Aviva pomoći će vam u dobivanju cjelovite slike vašeg zdravstvenog stanja i kroz daljnje savjete i praćenja pomoći u kvaliteti vašeg života, ali i života vaših bližnjih – bez dugih lista čekanja.

Budimo odgovorni i donesimo zdravu odluku već danas!

PITAJ LIJEČNIKA

Niste pronašli odgovor na pitanje koje vas zanima? Ovdje upišite svoje pitanje i naši liječnici će vam odgovoriti u najbržem mogućem roku.
POŠALJITE PITANJE