Loading...

Moždani udar je drugi uzrok smrti te prvi uzrok invaliditeta u Hrvatskoj.

Moždani udar se može spriječiti, a može se smanjiti i rizik ponavljanja moždanog udara. Prevencija u tome ima najveću ulogu te označava postupke koji se poduzimaju kod bolesnika kako bi se spriječio nastanak moždanog udara.

Prvi korak u prevenciji je obavljanje detaljnih dijagnostičkih pretraga radi procjenjivanja rizika moždanog udara.
Osim toga, važno je usvojiti životne navike koje doprinose zdravlju srca i krvnih žila. Preporučuje se praćenje:

  • visine krvnog tlaka i nepušenje
  • ishrana koja sadrži malo soli, masti i kolesterola
  • kontroliranje tjelesne mase i šećera u krvi
  • redovito vježbanje

Centar je namijenjen osobama svih dobnih skupina koje se žele aktivno brinuti o svom zdravlju, a imaju čimbenike rizika za nastanak cerebrovaskularnih bolesti ili opterećenu obiteljsku anamnezu. Multidisciplinarni pristup objedinjuje liječnike različitih specijalnosti, neurologe, interniste, oftalmologe, fizijatre, radiologe te nutricioniste, psihologe i fizioterapeute unutar jedne ustanove kako bismo Vam pružili jedinstven, ali cjelokupan pristup problemu i njegovom rješavanju.

Nakon specijalističke obrade planira se terapijski pristup, a osim farmakološkog liječenja, predlažu se i uče metode nefarmakološke podrške prevenciji moždanog udara te vježbanje i fizikalna terapija čiji je cilj ojačati cjelokupni organizam promjenom načina života.

Liječnici

Zdravi savjeti

Pošaljite upit za usluge iz ovog centra zdravlja

Ovdje možete opisati svoj zdravstveni probem ili za što se želite naručiti.
E-mail adresa
Telefon

Dajem suglasnost da Poliklinika Aviva koristi moje osobne podatke za kontaktiranje elektroničkim putem o promotivnim aktivnostima i novostima (opcionalno).