Loading...

Novosti

Prijavite se na edukativni panel Avivin zdravljak: "Zaboravite na zaborav - Preduhitri demenciju i sačuvaj svjesnu starost" 24.05.2023.!

Prijavite se na edukativni panel Avivin zdravljak: "Zaboravite na zaborav - Preduhitri demenciju i sačuvaj svjesnu starost"   24.05.2023.!

Nakon dvije iznimno uspješne radionice na temu migrena i ostalih glavobolja, a zatim i zdravlja kože, slijedi nam nova tema Avivinog zdravljaka: demencija. Demencija je grupa simptoma uzrokovana poremećajem moždanih funkcija koja utječe na normalan obiteljski, emocionalni, društveni i intelektualni život oboljele osobe te otežava provođenje svakodnevnih aktivnosti.

Više od 50 milijuna ljudi širom svijeta boluje od demencije, a taj će se broj do 2050. utrostručiti. No istraživanja su pokazala da se 35% slučajeva demencije može spriječiti ako pravovremeno eliminiramo čimbenike rizika. Neophodno je dijagnozu postaviti na vrijeme kako bi se započelo s pravovremenim liječenjem čiji je cilj odgoda razvoja i progresije bolesti te poboljšanje kvalitete života. U Poliklinici Aviva, koja odnedavno radi na novoj adresi u Trpinjskoj 7, pacijentima je na raspolaganju Memory klinika gdje pacijenti mogu dobiti sveobuhvatnu obradu i analizu kognitivnih promjena i pravovremeno otkriti čimbenike rizika.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na radionici "Zaboravite na zaborav: Preduhitri demenciju i sačuvaj svjesnu starost".

Vrijeme održavanja: 24.5.2023. u 18:00 h

Mjesto održavanja: Poliklinika Aviva, čekaonica na 1. katu, Trpinjska ul. 7

Sudionici:

Liječnici i stručnjaci:

  • doc. prim. dr. sc. Sandra Morović, dr. med., specijalist neurologije, zamjenica Ravnateljice
  • dr. sc. Arijana Turčin, dr. med., spec. psihijatrije, subspecijalist biologijske psihijatrije

Gosti

  • Bojana Gregorić Vejzović, glumica
  • Goranka Jelinčić, novinarka

Broj mjesta je ograničen, stoga se na vrijeme prijavite s Vašim podacima (ime i prezime, kontakt) na:

marketing@poliklinika-aviva.hr

Vidimo se!


Vaša Poliklinika Aviva

FacebookTwitterLinkedIn

Povezani članci