Loading...

O paketu pregleda pedijatra pulmologa s Prick testiranjem i spirometrijom

Pregled pedijatra pulmologa je medicinski pregled koji se fokusira na dijagnosticiranje i liječenje respiratornih problema kod djece. Pedijatar pulmolog pregledat će dijete, uzeti anamnezu, te klinički pregledati dijete kako bi se procijenilo stanje.

Prick test je test kože koji se koristi za dijagnosticiranje alergija. Test uključuje ubode na koži s malom količinom alergena kako bi se vidjelo dolazi li do alergijske reakcije. Ovaj test se može koristiti za otkrivanje alergija na razne alergene koje mogu izazvati probleme kod djece.

Spirometrija je test koji se koristi za mjerenje funkcije pluća. Ovaj test omogućuje pedijatru pulmologu da procijeni brzinu protoka zraka kroz dišne putove, volumen pluća i druge parametre koji su važni za respiratorno zdravlje djece. Ovaj test je koristan za otkrivanje problema s disanjem, kao što su astma, bronhitis i druge respiratorne bolesti.

Kombinacija ove tri usluge omogućuje pedijatru pulmologu da procijeni stanje respiratornog zdravlja djeteta, otkrije moguće alergijske reakcije, te da otkrije moguće probleme s disanjem. To omogućuje ranu dijagnozu i liječenje problema kako bi se spriječile komplikacije i poboljšalo kvalitetu života djeteta.