Blefaroplastika gornje vjeđe po kapku (uklanjanje viška kože)

BLEFAROPLASTIKA

Blefaroplastika je vrsta kirurškog zahvata kojim se funkcionalno i estetski uklanja višak kože na vjeđama i time značajno pomlađuje izgled cijelog lica.

Starenjem dolazi do gubitka elasticiteta kože koja gubi svoj tonus i počinje padati preko ruba vjeđa, što osim estetske predstavlja i funkcionalne smetnje – učestalo treptanje, zamor očiju, smanjeno vidno polje.

Kirurški zahvat se radi ambulantno u lokalnoj anesteziji i u cijelosti je bezbolan. Čitav zahvat na oba oka traje 1 h, a pacijent se 45 minuta nakon zahvata otpušta kući te 7-10 dana nakon operacije dolazi na kontrolu i vađenje šava.

Ako pacijent koristi lijekove za razrjeđivanje krvi, potrebno je prije kirurškog zahvata izvaditi krvnu sliku, uključujući i PV ( protrombinsko vrijeme).

Prvih nekoliko sati nakon zahvata i prvih par dana operirano područje hladi, što je važno radi prevencije i smanjenja eventualnog otoka vjeđa. Do uklanjanja šava potrebno je držati rez na suhom, a nakon vađenja šavova ( 7-10 dana nakon zahvata) na zaraslo područje apliciraju kreme za bolje zarašćivanje (Dermatix, Contratubex i sl.). Prvih nekoliko tjedana nakon kirurškog zahvata rez bude crvenkast, zatim blijedi dok ne izblijedi u potpunosti i nestane. Budući da je ožiljak u samom prijevoju, s vremenom u potpunosti nestaje, a potpuni nestanak znakova operacije očekuje se do mjesec dana nakon operacije.

 

 

 

Jerko Biloš
dr. med., specijalist otorinolaringologije i maksilofacijalne kirurgije, s užom specijalizacijom iz plastične kirurgije glave i vrata
Jerko Biloš
dr. sc. Marko Barić
dr. med. specijalist opće kirurgije i uži specijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije
dr. sc. Marko Barić
dr. sc. Mirna Zlatar,
dr. med, spec. oftalm.
dr. sc. Mirna Zlatar,
Ako pacijent koristi lijekove za razrjeđivanje krvi, potrebno je prije kirurškog zahvata izvaditi krvnu sliku, uključujući i PV ( protrombinsko vrijeme).
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!