Pregled dermatologa

Pregled dermatologa preporuča se obaviti kod pojave novih promjena, promjene postojećih promjena na koži, vidljivim sluznicama, vlasištu ili noktima, te prema preporuci liječnika.

Što je pregled dermatologa?

Pregled dermatologa obavlja liječnik specijalist dermatologije i venerologije, a uključuje pregled kože cijelog tijela, vidljivih sluznica, vlasišta i noktiju.

Kada trebamo obaviti pregled?

Pregled dermatologa preporuča se obaviti kod pojave novih promjena, promjene postojećih promjena na koži, vidljivim sluznicama, vlasištu ili noktima te prema preporuci liječnika.

Kako izgleda pregled?

Pregled dermatologa obuhvaća uzimanje anamneze i dermatološkog statusa, što znači ispitivanje podataka od bolesnika o kožnim i drugim bolestima, ako ih ima, te pregled kože, vidljivih sluznica, noktiju i vlasišta. Po uzetoj anamnezi i dermatološkom statusu provode se prema potrebi fizikalno – dijagnostički i laboratorijski testovi.

Zdenka Matić,
dr. med., specijalistica dermatologije i venerologije
Zdenka Matić,
Priprema se obavlja ovisno o lokalizaciji kožnih promjena. Preporuča se da bolesnika koji ima kožne promjene na licu dođe na pregled nenašminkanog lica. Ako se promjene nalaze na noktima, bolesnice trebaju doći bez laka na noktima ili bez gela na noktima. Za pregled promjena u vlasištu preporuča se ne prati kosu 2- 3 dana prije pregleda.
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!