Pregled gastroenterologa

Pregled gastroenterologa je pregled subspecijaliste koji temeljem anamneze detaljnog kliničkog pregleda stomaka, digitorektolarnog pregleda i dodatnih dijagnostičkih pretraga postavlja točnu dijagnozu boelsti i propisuje terapiju ako je indicirano.

Što je kompletan pregled gastroenterologa?

Pregled gastroenterologa je pregled subspecijaliste koji temeljem anamneze detaljnog kliničkog pregleda stomaka, digitorektolarnog pregleda  i dodatnih dijagnostičkih pretraga postavlja točnu dijagnozu bolesti i propisuje terapiju ako je indicirano.

Kada je potrebno obaviti pregled?

Pregled gastroenterologa potrebno je obaviti ukoliko imate subjektivnih i objektivnih tegoba (osjećaj neugode u stomaku, pojava boli, mučnine, povraćanja, žgaravice, napuhivanja, žarenja, prolijeva, tvrde stolice i izostanka stolice, krvi u stolici). Suvremeni oblik života, načini i navike u prehrani, dodaci prehrani te načini proizvodnje prehrambenih namirnica, utječu u značajnoj mjeri na zdravlje probave i izazivaju funkcionalne bolesti, pa i na bolesti koje direktno oštećuju integritet probavnog trakta. Karcinom debelog crijeva drugi je po učestalosti kod osoba oba spola te se godišnje u Hrvatskoj otkrije preko 2000 novih slučajeva. Zbog svih ovih razloga važno je na vrijeme obaviti preventivni pregled kako bi se smanjio rizik obolijevanja te dobile preporuke za prevenciju.

U sklopu našeg Gastroenterološkog Odjela nudi se:

pregled gtastroenterologa

Darko Ilijaš
dr.med., spec.interne medicine, gastroenterolog
Darko Ilijaš
dr. sc. Darko Horvat
dr. med.specijalist internist gastroenterolog, hepatolog
dr. sc. Darko Horvat
Na pregled ponijeti prethodnu medicinsku dokumentaciju.
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!