prim. doc. dr. sc. Damir Kovač

prim. doc. dr. sc. Damir Kovač

dr.med. spec. opće kirurgije i neurokirurgije

Znanstveni suradnik, primarius

Naslovni docent na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu

Član je:

  • Hrvatskog liječničkog zbora
  • Hrvatske liječničke komore
  • Hrvatskog neurokirurškog društva
  • Hrvatskog vertebrološkog društva
  • Svjetskog i europskog neurokirurškog udruženja (WANS, EANS)

 

Doc. dr. sc. Damir Kovač, dr. med. specijalist neurokirurgije i opće kirurgije specijalistički ispit iz kirurgije položio je 1980. i od tada je zaposlen na Odjelu za neurotraumatologiju Klinike za kirurgiju KB Dr. Mladen Stojanović. Specijalistički ispit iz neurokirurgije položio je 1984. Tijekom svog obrazovanja pratio je brojne stručne radionice i tečajeve. Kao stipendist Berlinskog senata proveo je šest mjeseci u neurokirurškoj klinici Steglitz u  Berlinu kod prof. Maria Brocka. Daljnju edukaciju provodio je na klinikama u Sjedinjenim Američkim Državama (Chicago, Savannah, Boston), a u više navrata je boravio u Munchenu, Berlinu, Bruxellesu i Zandvoortu u Nizozemskoj. Među spomenutima najčešće je boravio na odjelima spinalne kirurgije.

Kao istraživač sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. Objavio je preko stotinu znanstvenih i stručnih radova, od kojih 11 u međunarodnim indeksiranim časopisima.

U znanstveno-istraživačko zvanje znanstveni suradnik izabran je 1993.

Sudjelovao je u 3 znanstveno-istraživačka projekta potpomognuta od strane Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a koji su se provodili u Klinici za neurokirurgiju KB Sestre milosrdnice.

Veliki deo svog stručnog znanja prenosi na mlade naraštaje liječnika. Od 1989. do 2013. bio je voditelj 16 tečajeva iz spinalne kirurgije u sklopu trajne izobrazbe liječnika organiziranih u suradnji Klinike za neurokirurgiju KBC Sestre milosrdnice s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim vertebrološkim društvom HLZa i Klinikom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Od 2008. naslovni je docent u dodiplomskoj nastavi iz predmeta ‘Neurokirurške posljedice bolesti središnjeg živčanog sustava’.

Dobitnik je najvišeg odlikovanja Hrvatskog lječničkog zbora Ladislav Rakovac te ordena reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos hrvatskoj kulturi.

Počasni je član Hrvatskog vertebrološkog društva, a dobitnik je nagrade za životno djelo za unapređenje novih kirurških tehnika od Hrvatskog društva za spinalnu kirurgiju.

Član je Hrvatskog lječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog veterbrološkog društva, Svjetskog i europskog neurokirurškog udruženja (WANS, EANS).

 

Područje interesa:

Spinalna kirurgija

 

Radno iskustvo:

Nakon položenog ispita iz neurokirurgije od 1986. radio je u Klinici za neurokirurgiju KB Sestre milosrdnice. Na Klinici za neueokirurgiju bio je voditelj Jedinice poslijeintenzivnog liječenja od 1992., a od 2010. postaje voditelj Odjela za poslijeintenzivno liječenje na istoj klinici. Za predsjednika Hrvatskog vertebrološkog društva izabran je 2004. te 2008. u drugom mandatu.

 

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
01/4693-111
Icon_mail
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!