Prim. dr. sc. Eva Pichler

Prim. dr. sc. Eva Pichler

dr. med. spec. nuklearne medicine

Prim. dr. sc. Eva Pichler, dr. med. specijalist nuklearne medicine. Nakon diplomskih studija medicine i poslijediplomskih studija iz područja biomedicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stječe zvanje magistra medicinskih znanosti. Stručno zvanje primarijusa stekla je 1993. a doktorirala je 1995. sa temom ‘Ultrazvuk i vođenja aspiracijska biopsija u dijagnostici lokalnih metastaza tumora glave i vrata’. Ultrazvučnom dijagnostikom se bavila u okviru RTG odjela Klinike za tumore u Zagrebu kao jedna od predvodnica te dijagnostičke metode u Hrvatskoj. Autorica je knjige ‘Ultrazvučni atlas dojke: diferencijalna dijagnoza i interventne tehnike’, Školska knjiga, Zagreb 2005.

Stručno usavršavanje:

Stručno se usavršavala u Deutsches Krebsforschungszentrum, Abteilung fur spezielle onkologishe Diagnostik u Heidelbergu, gde je sudjelovala na edukaciji iz ultrazvučne dijagnostike abdomena.

Uz primjenu UZV-a u medicinskoj praksi svojim je radom doprinijela educiranju novih generacija liječnika na poslijediplomskom studiju.

Članica je brojnih nacionalnih i međunarodnih stručnih udruga kao što su: Hrvatsko društvo za ultrazvuk u medicini i biologiji Hrvatskoga liječničkog zbora, Hrvatsko senološko društvo, Osterreichische Gesellschaft fur Senologie, Hrvatsko društvo za primejnu ultrazvuka u nuklearnoj medicini i Osterreichische Gesellschaft fur Knochen und Mineralstoffwechsel.

 

Radno iskustvo:

U dugogodišnjoj liječničkoj karijeri radila je i kao specijalist nuklearne medicine na Klinici za onkologiju i nuklearnu medicinu KB Sestre milosrdnice, Klinici za tumore Zagreb, te u Poliklinici Aviva.

 

Osobni interesi:

hobi, čitanje, sport, umjetnost, muzeji

 

 

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
01/ 4693 111
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!