prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić

prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić

dr. med., specijalist interne medicine uže specijalnosti iz kardiologije

prim. dr. sc. Borka Pezo Nikolić rođena je u Splitu.

  • Osnovnu i srednju školu pohađala je u Zagrebu.
  • 1997. diplomirala je Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
  • Po završetku staža započinje specijalizaciju iz Interne medicine za Kliniku za plućne bolesti Jordanovac.
    Godine 2004. položila je specijalistički ispit iz interne medicine, a 2007. godine položila je subspecijalistički ispit iz kardiologije.
  • Završila je znanstveni poslijediplomski studij Medicinske znanosti, a 2009. godine magistrirala je na temi: “Klinička korist kontinuiranog mjerenja arterijskog tlaka u ranoj fazi esencijalne hipetertenzije”.
  • 2017. godine doktorirala je na temi: “Primjena intrakardijalnih elektrograma u optimizaciji resinkronizacijskog elektrostimulatora”.

Od 2005. godine, zaposlena je kao odjelni liječnik, specijalist interne medicine, subspecijalist kardiolog, u Klinici za kardiologiju, KBC Zagreb.

Član je Hrvatskog kardiološkog društva i Europskog kardiološkog društva (EHRA – European Heart Rhythm Association).

U prosincu 2014. godine stječe naziv primarijus.

Uključena je u brojne edukacije i radionice liječnika obiteljske medicine kao i mladih liječnika iz područja novih spoznaja o primjeni antikoagulante terapije u prevenciji moždanog udara.

Aktivni je član EHRA (European Heart Rhythm Association) a od rujna 2018 članica sam «Selection Committee» pri EHRA. Voditelj je europskog registra fibrilacije atrija u svojoj Ustanovi. Aktivna je u promicanju žena u području intervencijske elektrofiziologije te drži izlaganja na međunardonim simpozijima i sastancima radnih grupa na temu žena i aritmologije.

Od 2010. godine trajno radi u odjelu za elektrofiziologiju i elektorstimualciju srca, gdje se bavi intervencijskim liječenjem srčanih aritmija koje uključuje kateterske ablacije fibrilacije atrija, supraventrikulksih kružnih tahikardija, ventriksulkih ekstrasistola i ventrikuslkih aritmija.

Osim toga, bavi se ugradnjom srčanih elektostimulatora te praćenjem pacijenata s ugrađenim elektostimulatorima.

Već 15 godina radi i u ambulanti za pacijente s poremećajima srčanog ritma. Poseban fokus, zbog velikog broja, su pacijenti s fibrilacijom atrija te pristup liječenju u skladu sa smjernicama, ali uvijek individualno usmjereno, uz isticanje važnosti uzimanja antikoagulante terapije.

Želja joj je svakom pacijentu pristupiti individualno i odabrati najbolji mogući pristup te također pomoći pacijentu u razumijevanju njegove bolesti.

Posebno područje interesa nalazu u edukaciji pacijenata i podizanje razine zdravstvene kulture. S tim razlogom, osnovana je  Udruga0 pacijenata sa srčanim aritmijama “Ritam srca”.

2019. izabrana je u znanstveno zvanje znanstvene suradnice u području biomedicine i zdravstva – polje kliničke medicinske znanost. Prisutna je na brojnim stručnim i znanstvenim skupovima u vidu predavača. Od školske godine 2019/2020 kao vanjski suradnik, nastavnik je na predmetu Temelji liječnikog umijeća (TLU) na MEF-u Zagreb.

 

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
01/4693-111
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!