prim. dr. sc. Goran Štimac

prim. dr. sc. Goran Štimac

dr. med., specijalist urologije, subspecijalist urološke onkologije, subspecijalist urolitijaze; Znanstveni savjetnik MEF Zagreb

Prim. dr. sc. Goran Štimac, dr. med., specijalist urologije, subspecijalist urološke onkologije, subspecijalist urolitijaze.

 

OBRAZOVANJE I RADNO ISKUSTVO

 • Diplomirao je na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu, nakon čega je završio specijalizaciju iz urologije. Zaposlen kao specijalist urolog na Klinici za urologiju KBC „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu.
 • Završio je znanstveni poslijediplomski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te 2006. stekao akademski stupanj magistra znanosti.
 • Doktorsku disertaciju iz područja urološke onkologije obranio je 2010. te mu je dodijeljen stupanj doktora znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.
 • Uz dugogodišnji doprinos struci i nakon dodatnog usavršavanja stekao je status subspecijalista iz užih specijalnosti urološke onkologije i urolitijaze.
 • Naslov primarijusa stekao je 2014. godine.
 • Znanstveni je savjetnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2018.
 • U svakodnevnom radu na klinici aktivno sudjeluje u edukaciji mladih liječnika, specijalizanata urologije. Mentor je mlađim kolegama u izradi doktorskih disertacija te mentor i ispitivač MZRH na subspecijalističkim ispitima iz užih specijalizacija urološke onkologije i urolitijaze.

 

ZNANSTVENI I STRUČNI INTERESI

 

 • Endoskopska i rekonstruktivna kirurgija te urološka onkologija i onkološka kirurgija, s posebnim naglaskom na ranu dijagnostiku i liječenje raka prostate. Najvažnije stručne i znanstvene publikacije kojima je pridonio struci su iz područja urološke onkologije.
 • Aktivno sudjeluje na međunarodnim i domaćim kongresima te ima više od 70 radova objavljenih u znanstvenim časopisima te više od 100 kongresnih priopćenja. Radovi su mi citirani više od stotinu puta (izvor: Web of Science)
 • Aktivni je istraživač i suradnik na više znanstvenih projekta Hrvatske zaklade za znanost.

Objavljenim radovima i ukupnom znanstvenom djelatnošću pridonio je znanstvenom području biomedicine i urologije što je i potvrđeno doktoratom znanosti i stjecanjem znanstvenog zvanja znanstvenog savjetnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

DODATNA USAVRŠAVANJA I SURADNJE

 

 • Tijekom specijalističkog staža educirao se u operativnoj urologiji u europskim centrima izvrsnosti: napredni tečaj iz laparoskopske i onkološke kirurgije u Sveučilišnoj klinici AKH u Beču kod prof. Marbergera i prof. Klinglera, napredni edukacijski program minimalno invazive endoskopske kirurgije u liječenju urolitijaze u Sveučilišnoj bolnici “Tenon” u Parizu pod mentorstvom prof. Traxera i prof. de la Rosettea.
 • Kao član urološko-onkološkog tima radio je u dopunskom radu u Specijalnoj bolnici „Radiochirurgia Zagreb“ u Svetoj Nedelji, gdje je sudjelovao u uvođenju i provođenju postupaka stereotaksijske ablativne radioterapije lokaliziranog raka prostate i ostalim modalitetima liječenja onkoloških bolesnika.
 • Kao član užeg tima radne grupe “ISKRA” Ministarstva zdravstva aktivno je sudjelovao u izradi i objavi nacionalnih smjernica za dijagnostiku i liječenje prostatitisa. Njeguje dugogodišnju znanstvenu i stručnu suradnju s prof. Škerk i prof. Markotić (Centar za urogenitalne infekcije KB “Fran Mihaljević”) u sklopu projekta o liječenju i dijagnostici sindroma prostatitisa.
 • Redoviti je i aktivni član Hrvatskog urološkog društva, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, EAU (European association of Urology), SIU (Société Internationale d’Urologie) i Izvršnog odbora Hrvatskog udruženja za urogenitalne i spolno prenosive infekcije.

 

 • U slobodno vrijeme bavi se planinarenjem, sportskim ribolovom i digitalnom fotografijom (Exclusive Contributor for iStockPhoto, Getty Images).

 

Profesionalni i profili s dostignućima i publikacijama:

iStockPhoto (Getty Images): https://www.istockphoto.com/portfolio/goranstimac?assettype=image&mediatype=photography&sort=best

Linked In:

 http://hr.linkedin.com/in/goranstimacistock

ResearchGate:

https://www.researchgate.net/profile/Goran_Stimac

 

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
Icon_mail
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!