Prof. dr. sc. Boris Nemec

Prof. dr. sc. Boris Nemec

dr. med., specijalist ortopedije

Prof. dr. sc. Boris Nemec, dr. med., spec. ortopedije

Diplomirao je 1971. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a nakon obveznog liječničkog staža, zaposlio se u Klinici za ortopediju Lovran. Specijalistički ispit iz ortopedije položio je 1976. godine u Zagrebu.
Godine 1981. izabran je za asistenta na Katedri za ortopediju Medicinskog fakulteta u Rijeci, te je iste godine stekao naslov magistra medicinskih znanosti.
Od 1983. godine, voditelj je odjela za sportsku traumatologiju u Klinici za ortopediju Lovran.
Doktorsku disertaciju obranio je 1989. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci, a naslov docenta medicinskih znanosti stekao 1997. godine.
U znanstveno – nastavno zvanje redovitog profesora za znanstveno područje Biomedicine i zdravstva na Katedri za ortopediju, izabran je 2004. godine.
U stručnom i znanstvenom usavršavanju proveo je više mjeseci u Švicarskoj (Basel), SAD-u (New York, Vail), Engleskoj (Newcastle), Italiji (Peruggia, Bologna), Švedskoj (Stockholm), te Rusiji   (Moskva).
Od 1988. godine, član je ESSKA (European Society of Sports Traumatology, Knee surgery and Arthroscopy), a od 1995. g. član je AOOS (American Academy of Orthopaedic Suregons), te  AANA (Arthroscopy Association of North America) .
Od 1996. godine, liječnik je Nogometne Reprezentacije Hrvatske i šef Zdravstvene komisije HNS-a.
Za doprinos u medicinskoj znanosti i razvitku kirurgije, dodijeljena mu je 1990. godine nagrada grada Opatije, a 2007. godine dobio je nagradu grada Varaždina također za doprinos u medicinskoj znanosti.
U više navrata sudjelovao je kao predavač na kongresima u Hrvatskoj  i  inozemstvu.
Godine 1981. napravio je prvu koštano – hrskavičnu transplantaciju u ovom dijelu Europe .
Tri godine kasnije, jedan je od prvih liječnika u ex Jugoslaviji, koji je uveo novu metodu liječenja povrede zglobova – artroskopiju.
Godine 1986., napravio je prvu transplantaciju hrskavice.
Godine 2004., osnovao je prvu privatnu Ortopedsku bolnicu u Hrvatskoj, koja danas zapošljava 29 djelatnika, a u kojoj je do sada napravljeno preko 9.000 operativnih zahvata.

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
01/4693-111
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!