prof. dr. sc.  Josip Unušić

prof. dr. sc. Josip Unušić

dr. med. liječnik spec. opće i plastične kirurgije

Prof. dr. sc. Josip Unušić dr. med. specijalist opće i plastične kirurgije diplomirao je 1964. godine je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija jedno vrijeme radi kao liječnik opće prakse, a potom upisuje specijalizaciju iz opće kirurgije koju obavlja na KBC Rebro, Zagreb. Stručni ispit polaže 1975. godine nakon čega aktivno počinje raditi u Zavodu za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranio je doktorat 1981. godine iz područja kirurgije – liječenje kompresivne neuropatije.

Među prvima je u Hrvatskoj napravio transplantaciju ruke i šake što njegov rad čini izuzetno važnim i značajnim. Posebno se bavio područjem mikrokirurgije te kirurgije perifernih živaca. Svoj doprinos struci dao je i u oblasti rekonstrukcije dojke nakon mastektomije, pod vodstvom prof. Prpića. Pod mentorstvom dr. Unušića educiran je veliki broj liječnika iz područja plastične rekonstruktivne kirurgije.

Prof. dr. sc. Josip Unušić redovito sudjeluje na stručnim kongresima u zemlji i inozemstvu. Tijekom karijere odlazio je na mnogobrojna liječnička usavršavanja i edukacije u renomiranim medicinskim centrima u inozemstvu. Od Centra za plastičnu kirurgiju u Velikoj Britaniji, Klinike za plastičnu kirurgiju u Beču do medicinskih fakulteta u New Yorku i Bostonu u SAD-u. U Hrvatskoj Akademiji znanosti i umjetnosti sudjeluje u organizaciji simpozija o bolestima dojke.
Objavio je samostalno ili sa suradnicima preko 100 radova u stranim i domaćim publikacijama.

Bio je član je Visokog časnog suda Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Također je i član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i Odbora za tumore Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Radno iskustvo:

Nakon završenog specijalističkog studija radi na Zavodu za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke. Sudjelovanje u nastavnim aktivnostima na Medicinskom fakultetu obavlja u zvanju docenta od 1985. godine, a 1990. godine izabran je za profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U godinama koje slijede obnaša dužnost Predstojnika kirurške klinike KBC Zagreb, a od 2003. godine do 2007. godine postaje pročelnik Zavoda za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke na KBC Rebro.

Profesionalni interesi:

Kirurgija dojke – rekonstrukcije, bolesti šake – ozlijede šake

Osobni interesi:

Slobodno vrijeme provodi sa obitelji, druženju sa prijateljima i putovanjima.

Usluge

Kontakt
Icon_Telephone
01/4693-111
Icon_mail
Za sve informacije o pregledima i narudžbama, obratite nam se s povjerenjem
Prijavite se na naš newsletter i primajte najnovije vijesti o zdravlju!