Mjesec muškog zdravlja – Movember

ŠTO JE MOVEMBER?

Svake godine tijekom mjeseca studenog milijuni muškaraca širom svijeta puštaju brkove, a sve u svrhu podizanja svijesti i edukacije o raku prostate, ali i drugim muškim bolestima poput raka testisa, depresije i sl.

Cilj mjeseca muškog zdravlja “Movember” je upozoriti na važnost prevencije zloćudnih i drugih bolesti kod muškaraca.

Prema objavljenim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2017. godinu, u Hrvatskoj su najčešća sijela raka kod muškaraca u 2017. godini prostata (21%; 2794 nova slučaja), pluća (17%; 2232 nova slučaja), kolorektum – debelo i završno crijevo (16%; 2143), mokraćni mjehur (5%; 690), želudac (4%; 551), bubreg (4%; 550) i melanom (3%; 439).

Poliklinika Aviva potiče muškarce da se ohrabre i odbace strah od pregleda te shvate važnost pravovrenog reagiranja na pojavu smetnji ili sumnjivih simptoma.  Važno je obaviti pregled barem jednom godišnje te se usmjeriti na prevenciju i očuvanje svoga zdravlja. Obratite nam se s povjerenjem, otklonit ćemo nelagodu i nesigurnost. Ne odgađajte više, naručite se na pregled kako biste mogli živjeti zdravo i punim plućima!

Urologija

Dermatologija

Kardiologija

Gastroenterologija

Pulmologija

Od 2003., Movember je financirao više od 1250 muških zdravstvenih projekata diljem svijeta, dovodeći u pitanje status quo, potresajući istraživanja o zdravlju muškaraca i mijenjajući način na koji zdravstvene usluge dosežu i podržavaju muškarce. https://us.movember.com/about/cause